Semineul – solutii de design interior

posted on 17 ianuarie 2015

Fiecare avem gusturi diferite in ceea ce priveste designul interior al locuintei noastre. Unii asociem bunul gust si confortul cu sobrietatea stilului clasic, iar pentru altii caminul ideal are proprietatile unui spatiu minimalist. Totusi, daca ar fi sa evocam un element casnic care ne sugereaza protectie si intimitate, majoritatea ar fi de acord ca imaginea cu un semineu in care palpaie focul ilustreaza deplin aceste doua sentimente.

Multi considera ca semineul reprezinta o piesa care se potriveste mai degraba unui design traditional, rustic. Tendintele contemporane din designul interior propun semineele cu usi sau ecrane de sticla, care, spre deosebire de semineele traditionale, au o forma si un aspect care le face mai usor de integrat in aproape toate tipurile de interioare, de la cele cu design rustic pana la cele cu design minimalist sau chiar futurist. In caz ca ti-ai dori un semineu traditional, dar spatiul pe care acesta pare sa-l ocupe te impiedica sa-ti realizezi dorinta, iti sugeram alegerea unui semineu cu ecran de sticla. Acesta, pe langa faptul ca se pliaza bine pe stilul unei locuinte sau al unui birou modern, ocupa si mai putin loc decat unul traditional.

Am pregatit cateva tipuri de semineu cu usi sau ecran de sticla, al caror stil poate inspira mai multe idei in ceea ce priveste amenajarea unui spatiu in aceeasi masura relaxant si valoros din punct de vedere estetic.

1. Pentru inceput, un semineu rustic de caramida, amplasat intr-un ambient aflat in aceeasi tonalitate stilistica. Ne-au placut in mod deosebit usile de sticla, de o eleganta culoare fumurie, ce dialogheaza armonios cu nuantele de maro prezente pe mobilierul, parchetul si stalpii de sustinere ai terasei. Intregul decor inconjurat de copaci ne-a dus cu gandul la un weekend intim in mijlocul naturii.

2. Poate ca doresti sa aduci niste schimbari in locuinta ta, iar ideea de a recurge la un semineu cu ecran de sticla, situat in perete si care trimite cu gandul la forma unui tablou, are prin ce provoca atunci cand vine vorba de creativitate! Pe noi ne-a mai cucerit designul minimalist al camerei, optimismul pe care il degajă culoarea verde a peretilor si intimitatea nuantelor de gri care completeaza in chip fericit atmosfera calda a incaperii.

3. Daca dispui de un living de mari dimensiuni, amplasarea semineului chiar in mijlocul acestuia ar fi o solutie mai practica si in acelasi timp fantezista. Un semineu masiv, cu doua fete si ecrane de sticla, precum cel din poza, ar face ca livingul tau spatios sa arate mai intim. La acest model ne-a impresionat caracterul extrem de functional, vizibil si in faptul ca intre cele doua fete dispune de un spatiu pentru depozitarea lemnelor, si felul in care ilustreaza intalnirea dintre modern si rustic.

4. Acest semineu electric cu ecran de sticla reprezinta o alternativa interesanta la semineele care foloseau lemnul sau gazul drept combustibil. Poate fi utilizat mai ales in birouri sau sali de conferinte, dar si in discoteci sau baruri. Ne-a impresionat simplitatea modelului, ideal pentru spatii amenajate in stil minimalist si in acelasi timp fidelitatea cu care interiorul acestuia reproduce flacarile si incinta unui semineu rustic.

5. Un model de semineu cu pereti din sticla, a carui eleganta si suplete ne-a cucerit imediat! Este o piesa ideala daca iti doresti un semineu care sa nu ocupe mult loc, constituind o pata de culoare si buna dispozitie intr-un living unde albul predominant ar putea inspira, altminteri, o oarecare monotonie.