Inovatie si stil modern: cabina de dus din sticla

posted on 3 aprilie 2015

Amenajarea sau redecorarea unei bai nu este o sarcina usoara.  În general, atunci cand doresc sa-si redecoreze caminul, majoritatea oamenilor pun accentul pe living sau dormitor, iar baia de cele mai multe ori isi pastreaza aspectul conventional. In ultimii ani, acest spatiu a intrat in atentia designerilor de interior, astfel incat astazi exista o multime de alternative pentru cei care doresc sa imprime baii un look modern.

Avantajele unei cabine de dus din sticla

Cabinele de dus din sticla prezinta numeroase avantaje: ocupa mai putin spatiu si implica un  consum de apa mai redus decat cada, fiind in acelasi timp usor de intretinut. Spre deosebire de cada, in cazul careia stropii de apa pot ajunge foarte usor pe suprafetele din baie, cabinele de dus, datorita peretilor etanseizati, asigura mai multa protectie.

Cabinele de dus actuale pot fi prevazute cu hidromasaj sau sauna, ceea ce reprezinta un plus la capitolul relaxare. Un alt avantaj al acestora este ca iti lasa deschisa posibilitatea de a opta pentru o cabina personalizata, care sa fie in ton cu designul baii. Totodata, peretii pot fi confectionati din sticla mata, transparenta sau cu model, simpla sau colorata, la fel cum forma lor poate fi rotunda, dreptunghiulara sau patrata.

Inspiratie pentru o baie moderna

Iti prezentam o selectie de modele de cabine de dus cu pereti si usi de sticla – o sursa de inspiratie utila pentru alegerea unui design de baie modern.

1. Pentru inceput un model din sticla colorata, ideal intr-o baie de tip minimalist. Ne-a placut eleganta culorii albastre si contrastul armonios dintre aceasta si nuanta argintie, predominanta in restul baii. Culorile acestei bai cu tenta futurista ar putea fi alternativa la o baie „ echipata ” cu traditionalele variatiuni pe teme de alb.

2. O baie moderna, cu cabina de dus cu usi glisante de sticla transparenta, de dimensiuni reduse, amplasata pe colt. Ne-a impresionat comunicarea aproape directa cu dormitorul, de care baia e despartita doar printr-o usa de sticla, si designul similar al celor doua incaperi, in care parchetul din lemn masiv si accentele de verde evoca mai naturalete si armonie.

3. Un exemplu de cabina de dus cu usi de sticla transparenta, de dimensiuni mari, intr-o baie spatioasa, minimalista. Ne-a placut starea de relaxare pe care o inspira si feroneria argintie care, desi robusta, nu influenteaza negativ delicatetea modelului.

4. O cabina de dus cu usi de sticla albastra mata, ideala pentru cei care doresc mai multa intimitate. Pe langa aceasta, ne-a mai atras atentia si atmosfera optimista, luminoasa a baii in stil minimalist.


5. Aceasta baie ultra-eleganta este o invitatie la destindere. Continuitatea nuantelor de gri, semineul din peretele din stanga si cabina de dus cu pereti de sticla transparenta contribuie toate mood-ul relaxat si calm – exact ce ai nevoie dupa o zi incarcata!