6 beneficii ale usilor de sticla

posted on 24 februarie 2015

Esti cumva pe punctul de a-ti renova locuinta si cauti solutii care sa-i imbunatateasca aspectul, dar care sa fie si practice sau chiar mai putin costisitoare? Sau poate ca tocmai iti construiesti o casa, iar alternativele roiesc in jurul tau si nu stii ce sa alegi pentru a construi un interior cu un „look” gratios si modern. Sticla este un material care castiga tot mai mult teren in designul de interior contemporan, iar usile glisante de sticla sunt o solutie ofertanta pentru interioare mai luminoase si spatioase. Iata care sunt avantajele utilizarii usilor glisante de sticla:

1. Transparenta sticlei – mai multa luminozitate

Primul argument care ne vine in minte in legatura cu usile glisante de sticla vizeaza transparenta acestora, care implicit mareste luminozitatea incaperii. Mai multa lumina intr-o camera inseamna o atmosfera tonica, dar nu trebuie neglijat nici avantajul financiar – un surplus de lumina naturala implica mai putin consum de energie electrica. Daca te temi ca folosirea usilor glisante de sticla transparenta diminueaza intimitatea incaperilor, poti opta pentru sticla blurata sau mata, fapt care permite conservarea intimitatii si in acelasi timp asigura un grad mai mare de luminozitate decat usile de alta factura.

2. Intretinere usoara

Usile glisante de sticla sunt foarte usor de intretinut. Nu e nevoie de eforturi prea mari pentru a le curata, sunt mai rezistente decat usile de lemn (dar trebuie protejate de socuri mecanice), nu se degradeaza din cauza carilor si nici nu solicita curatari dese din cauza depunerilor de praf. In acelasi timp, daca balamalele usilor clasice se lasa, in timp, din cauza greutatii, usile glisante nu sunt expuse acestui inconvenient.

3. Usile de sticla in spatii mici

Ușile glisante de sticla creeaza impresia unei incaperi mai spatioase. Se stie ca acest tip de usi genereaza impresia unui spatiu mai voluminos si acest avantaj este cu atat mai pretios cu cat dispui de camere cu dimensiuni mici sau medii. Daca stai intr-un apartament sau intr-o garsoniera, panourile de sticla cu usi glisante pot fi montate in locul peretilor, pentru a salva cat mai mult spatiu si a accentua spatialitatea interiorului. Usile glisante sau incastrate salveaza cel putin jumatate de metru patrat, facand posibila utilizarea optima a spatiului.

4. Deschiderea mare a usilor

Fie ca usile glisante de sticla sunt folosite pentru living sau bucatarie, fie ca separa camera de exterior, deschiderea lor este de obicei de doua ori mai mare decat cea a usilor obisnuite, ceea ce faciliteaza transportul de obiecte de dimensiuni mari, cum ar fi anumite piese de mobilier.

5. Versatilitatea sticlei

Al cincilea argument in favoarea acestor usi il constituie versatilitatea. Usile glisante de sticla se potrivesc cu orice tip de design, de la cel minimalist la cel rustic. De asemenea, sunt mai usor de personalizat decat usile obisnuite, astfel ca ai posibilitatea sa alegi culoarea sau modelul care completeaza estetica interiorului.

6. Siguranta pentru cei mici

Usile glisante de sticla sunt usor de manevrat si nu pericliteaza siguranta copiiilor, care și-ar putea prinde degetele intr-o usa de format clasic. Daca te gandesti ca in copilarie ni s-a intamplat ca cel putin o data sa ne prindem degetele intre tamplarie si usa, putem constata ca acest argument nu este un moft, ci are o acoperire reala!